Лісівники України надали спецтехніку для розчищення автошляхів від снігу

Зимова негода за останні дні накоїла величезної шкоди в Україні, наслідки якої ліквідовують й донині. Чимало автошляхів опинилися в сніговій облозі.

Лісівники України не стоять осторонь. Техніка лісогосподарських підприємств активно працює як на лісових, так і на сільських дорогах. Жителям з віддалених сіл було б реально непросто справитись із такими переметами без допомоги лісівників.

Так техніка працює у Київській, Волинській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Львівській, Закарпатській, Івано-Франківській, Чернівецькій областях.

Підприємствами Карпатського регіону по Львівському обласному управлінню лісового та мисливського господарства в основному проводиться розчищення як лісових доріг, так і доріг загального користування. Найбільш активно працюють лісівники в межах Сколівського та Славського об’єднаних територіальних громад (ОТГ). В Закарпатській області техніку надали лісівники ДП «Ясінянське ЛМГ», ДП «Мокрянське ЛМГ», ДП «Брустурянське ЛМГ», ДП «Рахівське ЛДГ» та ДП «Великобичківське ЛМГ». На Буковині найбільша кількість опадів була зафіксована на території ДП «Берегометське ЛМГ» та ДП «Сторожинецький лісгосп». Не гаючи часу потужна техніка виїхала на боротьбою зі стихією. Силами лісівників, у першу чергу, проводилось очищення від снігу лісових доріг. Втім лісівники допомагали і органам місцевого самоврядування. Всього впродовж останніх трьох днів було розчищено від снігу 168 кілометрів автошляхів. До ліквідації наслідків негоди було залучено 12 одиниць техніки.

На Волині завдяки лісівникам очищені від снігу дороги лісового та місцевого значення. У лісівників Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства та підпорядкованих державних лісогосподарських підприємств давно налагоджена співпраця за принципом «лісівники – для громади» давно звична як місцевим жителям, так і самим лісівникам. Вона невід’ємна, як сніг узимку, який треба прибрати. Щоб жити комфортно єдиною громадою. ДП «Маневицький лісгосп», ДП «Камінь-Каширський лісгосп», ДП «Шацьке учбово-досвідний лісгосп», ДП «Городоцький лісгосп».

По Черкаському обласному управлінню лісового та мисливського господарства працівники державної лісової охорони відреагували на звернення ОТГ щодо розчищення доріг і шляхів від снігового покриву та заметів в межах сіл та селищ. В основному працює техніка держлісгоспів, які надали трактори МТЗ з відвалами-лопатами. Варто наголосити, що лісівниками Черкащини минулого тижня було розчищено понад 250 кілометрів доріг місцевого значення у населених пунктах. Лісівники допомагають долати снігову стихію і донині.

Техніка державних лісогосподарських підприємств Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства працює над розчищенням доріг від снігу. У першу чергу лісівники розчищаються лісові дороги, які з’єднують населені пункти, доїзд до сіл, дороги місцевого значення за необхідності. Від самого ранку працює автогрейдер ДП «Костопільський лісгосп», який прибирає сніг на місцевих автошляхах. Залучена і техніка ДП «Соснівський лісгосп», де у першу чергу розчищаються лісові дороги між населеними пунктами. Автогрейдер DAHUA ДП «Сарненський лісгосп» чистить місцеві дороги, лісові дороги, розчищає доїзд до сіл у районі.

Державні лісогосподарські підприємства області на постійному зв’язку з рятувальними службами і готові оперативно допомогти у боротьбі зі сніговою стихією, яка рухається на північ.

Чималий обсяг робіт було проведено лісівниками Київщини. Так Переяслав-Хмельницький лісгосп забезпечив трактором МТЗ-80 з лопатою для розчищення району. Фастівській лісгосп надавав екскаватор на прохання керівника мікрорайону для розчищення снігу по місту. В районі надають допомогу автомобілям, що потрапили в снігові затори, супроводжують машини швидкої допомоги в села.

За прогнозом УкрГідрометцентру, 9 лютого в Україні, крім заходу, пориви вітру 15-20 м/с; на дорогах країни, крім півдня та Закарпаття, ожеледиця; вночі у північній частині та на Харківщині значний сніг, хуртовини, в центральних областях значний мокрий сніг, налипання мокрого снігу, ожеледь (І рівень небезпечності – жовтий).

Сьогодні розпочалася нова хвиля снігопадів. Техніка та лісівники знову в роботі – розчищають не лише дороги в лісах та шляхи до підгодівельних майданчиків, а й допомагають громадам у боротьбі зі сніговою стихією. Працівники державної лісової охорони постійно моніторить оперативну обстановку на території держави, щоб вчасно та якісно надати допомогу при потребі. У разі, якщо вам знадобиться допомога на дорозі, телефонуйте в державні лісогосподарські підприємства

http://dklg.kmu.gov.ua/forest/control/uk/publish/article?art_id=33245&cat_id=119383