На Івано-Франківщині відбулась друга лісовпорядна нарада з розгляду основних положень проєкту організації та розвитку лісового господарства

В Івано-Франківському обласному управлінні лісового та мисливського господарства відбулася друга лісовпорядна нарада щодо розгляду основних положень проєкту організації та розвитку лісового господарства ДП «Калуське лісове господарство» та ДП «Надвірнянське лісове господарство».

Участь у нараді взяли т.в.о. начальника Львівської державної лісовпорядної експедиції Роман Піпа, начальники партій Тамара Радчук та Роман Кривко, заступник начальника управління екології та природних ресурсів Ольга Гуменяк, Віталій Семчук, начальник відділ розвитку ПЗФ та екологічної мережі Управління екології та природних ресурсів, директори та головні лісничі державних підприємств лісового господарства області.

У ході наради фахівці відзначили, що ведення лісового господарства у Калуському та Надвірнянському підприємствах здійснюється згідно з проектом лісовпорядкування, що забезпечило безперервне та раціональне використання лісових ресурсів, своєчасне та якісне проведення лісовідновних заходів на зрубах та інших не вкритих лісовою рослинністю землях шляхом створення лісових культур.

У лісових господарствах на належному рівні здійснюється охорона і захист лісів, про що свідчить відсутність пожеж та масових вогнищ хвороб і шкідників лісу, покращення санітарного стану насаджень за рахунок системного виконання санітарно-оздоровчих заходів, рубок догляду й інших рубок пов’язаних з веденням лісового господарства.

Представники управління екології та природних ресурсів зауважили про важливість розширення територій природно-заповідного фонду, що сприятиме збереженню біологічного різноманіття, а також підвищенню рекреаційної привабливості регіону.

За результатами обговорення затверджено основні положення і заходи проектів організації та розвитку Калуського та Надвірнянського лісгоспів.

Нагадаємо, лісовпорядкування, як комплекс заходів з організації ефективного ведення лісового господарства, є обов’язковим для всіх лісів України та ведеться державними лісовпорядними організаціями за єдиною системою. Матеріали лісовпорядкування мають містити якісну та кількісну характеристику кожної лісової ділянки, комплексну оцінку ведення лісового господарства. Зазначена інформація є основою для розроблення на засадах сталого розвитку проекту організації та розвитку лісового господарства відповідного об’єкта лісовпорядкування.