Тростянецькі лісівники вчити школярів створювати новорічні прикраси своїми руками

«Своїми руками створюємо свято!» – саме навколо цієї ідеї й об’єднались Тростянецький лісгосп, Гетьманський національний природний парк, КЗПО «Палац дітей та юнацтва» Тростянецької міської ради та Тростянецька публічна бібліотека. Днями у Тростянецькій публічній бібліотеці провели спільний Майстер-клас зі створення новорічних святкових композицій.

«У наш час декоративні композиції набувають все більшої популярності. То ж, щоб підготуватися до Нового року, зовсім не обов’язково купувати дорогі новорічні прикраси. Святковий настрій можна легко і швидко створити своїми руками. А якщо залучити до цього процесу дітей, то заняття стане справжнім полем для творчості», – переконаний помічник лісничого Нескучанського лісництва Тростянецького лісгоспу Михайло Красніков.

Саме він і ділився з юними природолюбами з Палацу дітей та юнацтва секретом підбору рослин для композицій, який полягає у дотриманні балансу поєднання відтінків і комбінацій різних рослин.

Інші фахівці: керівники гуртків Палацу дітей та юнацтва та Гетьманського національного природного парку допомогли дітям розібратися як правильно декорувати композиції гілочками з пінопластом, ягодами, шишками, сухоцвітами та розповідали, коли краще заготовляти такий матеріал.

Вихованці гуртка з задоволенням створювали букети з природних матеріалів: туї західної, золотистої; тиса ягідного; ялівцю середнього, звичайного, китайського; кизильника; барбариса звичайного, Оттавського тощо та декорувати їх різноманітними прикрасами.

Усі учасники заходу активно працювали, проявляли свою творчість. Як результат спільної праці – чудові композиції, які впродовж Новорічних і Різдвяних свят прикрашатимуть приміщення бібліотеки та радуватимуть її відвідувачів.

Організатори заходу закликають цінувати кожну нагоду зустрітися з творчими та цікавими людьми, об’єднаних навколо однієї мети.