Сумські лісівники розширюють дорожню інфраструктуру

«У цьому році підприємства Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства збудували 3,7 км лісових доріг, що відповідає сто відсотковму виконанню планових показників», – про це повідомив перший заступник начальника Сумського ОУЛМГ Віталій Ігнатченко у ході розгляду даного питання на засіданні колегії управління, що відбулось у четвер, 24 грудня.

«Тверде дорожнє покриття довжиною 1 кілометр збудовано у Глухівському лісгоспі, у Конотопському лісгоспі збудовано 1,2 кілометра лісової дороги та 1,5 км – у Тростянецькому лісгоспі», – проаналізував Віталій Ігнатченко.

Він наголосив, що тростянецькі лісівники збудували лісову автомобільну дорогу з твердим покриттям у стислі терміни і з високою якістю.

Також відзначалось, що у запланованому будівництві та ремонті доріг взяли участь всі лісогосподарські підприємства, що свідчить про їх фінансову стабілізацію.

У підсумку були окреслені перспективи будівництва на наступний, 2021 рік.

Відтак планується спорудити 9,2 км. земляного полотна, облаштувати 7,4 км. дороги з твердим покриттям та на 2-х км провести реконструкцію дорожного покриття.

Довідково. Будують сумські лісгоспи лісові дороги з 2008 року. На сьогодні лісова дорожня карта підприємств вже налічує понад 250 кілометрів.