На Сумщині ялинкова кампанія у розпалі: перший заступник начальника Сумського ОУЛМГ Віталій Ігнатченко дав відповіді на питання журналістів

Де та за якою ціною продаються вирощені лісівниками новорічні деревця, який асортимент та цінова політика, як відрізнити легально заготовлене деревце поміж інших, чи завдає шкоди навколишньому середовищу заготівля новорічних ялинок та сосен та куди подіти використане деревце після новорічного свята – на ці та інші питання журналістів дав відповіді перший заступник начальника управління Віталій Ігнатченко під час брифінгу, що відбувся у Сумському ОУЛМГ у четвер, 17 грудня.

«Асортимент хвойного товару, що надходить у продаж, досить різноманітний: живі ялинки та сосни, сосни з формованою кроною, ялинки з закритою кореневою системою (у контейнерах, чи горщиках). Всього у цьому році плануємо реалізувати 40,5 тисяч штук. Відсьогодні запрацювали ялинкові ринки у містах, але лісгоспи здійснюють реалізацію ще з 7 грудня. Біля центральних садиб лісгоспів, лісництв упорядковані спеціальні «Ялинкові базари». Таких пунктів продажу понад 70. У Глухівському, Тростянецькому та Роменському лісгоспах продаж ялинок та сосен проводяться і через спеціалізовані магазини «Лісовичок». Середня ціна, яка склалась в області на ялинковому ринку, в межах 60 грн. за метр. Ялинка у контейнері – від 90 грн. до 450 грн.», – поінформував Віталій Ігнатченко.

Брифінг продовжився прес-туром на плантації новорічних деревець та до ялинкових базарів. Медійники побували у Сумському, Лебединському, Охтирському та Тростянецькому лісгоспах. Там вони побачили як народжуються і де зростають ялинки та сосни, хто їх охороняє, як деревця заготовляють і маркують. Про подробиці відвідин дивіться вже відсьогодні на каналах обласного телебачення (СТС, UA: Суми та ATV)