Двостороннє співробітництво України та Естонської Республіки обговорили в Держлісагентстві

Відбулася зустріч Голови Державного агентства лісових ресурсів України Василя Кузьовича з Надзвичайним і Повноважним Послом Естонської Республіки в Україні Каймо Кууском.

Голова Держлісагентства Василь Кузьович щиро привітав пана посла Естонської Республіки в Україні та окреслив основні проблеми лісового господарства України й напрямки подальших кроків стосовно удосконалення та реформування лісового господарства України. Василь Кузьович зазначив про необхідність застосування досвіду європейських країн у питаннях лісовідновлення та впровадження природозберігаючих технологій у лісах України, зокрема, з питань ефективного лісовідновлення згарищ.

В рамках зустрічі також обговорювалися інші аспекти можливого двостороннього співробітництва, зокрема, обміну досвідом стосовно розвитку та реформування лісового господарства, покращення системи лісовпорядного планування.

У свою чергу Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Естонії поінформував про зацікавленість естонської сторони в розвитку співпраці з низки напрямків:

«Я вдячний за огляд сфери лісового господарства в Україні та високо ціную можливість встановлення контактів з Державним агентством лісових ресурсів України. В Естонії ліси становлять 50% території держави і це важлива галузь для країни. Наразі Естонський центр управління лісами завершує аудит екосистемних послуг, і незабаром з’явиться оновлене розуміння фактичного обсягу та матеріальної цінності лісів в Естонії. Використання супутникових знімків має особливе значення, оскільки воно дозволяє цілеспрямовано вивчати ситуацію на місцях. Прогнози погоди також слугують механізмом раннього попередження для запобігання лісовим пожежам. Посольство буде раде сприяти встановленню безпосередніх контактів між естонськими експертами з лісового господарства та Державним агентством лісових ресурсів України», – резюмував Каймо Кууск.

Прес-служба Держлісагентства