В мисливських угіддях ДП «Тростянецький лісгосп» відкривається сезон полювання на парнокопитних тварин.

В мисливських угіддях ДП «Тростянецький лісгосп» незабаром відкриється сезон полювання на парнокопитних тварин.

 

Установлені строки полювання на самців, самок козулі та їх молодняк здатний до самостійного існування з 7 листопада 2020 року до 31 грудня 2020 року включно. Дні полювання на парнокопитних тварин при індивідуальному полюванні – усі дні тижня, а при колективному, облавному полюванні – субота та неділя.

 

Державне підприємство «Тростянецьке лісове господарство» попереджає мисливців щодо недопущення порушень встановлених правил полювання. До порушників правил полювання застосовуватимуться відповідні міри впливу, визначені чинним законодавством України.

 

За порушення частини першої статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення – порушення правил полювання (полювання без належного на те дозволу, в заборонених місцях, у заборонений час, забороненими знаряддями або способами, на заборонених для добування тварин, допускання собак у мисливські угіддя без нагляду тощо) порядку здійснення полювання, яке не мало наслідком добування, знищення або поранення тварин, а також транспортування або перенесення добутих тварин чи їх частин без відмітки цього факту в контрольній картці обліку добутої дичини і порушень правил полювання – розмір штрафу для громадян складає від 102 грн. до 1020 грн., а для посадовців від 510 грн. до 1530 грн.

 

При умові незаконного добування або знищення диких тварин, порушник відшкодовує збитки: лось – 80 000грн, олень європейський – 60 000грн, кабан – 40 000грн, козуля – 32 000грн, борсук – 8 000грн, заєць-русак – 8 000грн.

 

У зв’язку зі сприятливими погодними умовами для збору грибів, що призвело до масового відвідування населенням лісових масивів просимо всіх присутніх в лісі людей бути обережними.

 

Мисливствознавець ДП «Тростянецький лісгосп»  Мироненко С.В.