Підсумкова у ІІІ кварталі колегія Сумського ОУЛМГ пройшла на базі Сумського лісгоспу

Підсумкова у ІІІ кварталі колегія Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства, що відбулась у п’ятницю, 16 жовтня, була виїзною.

«Практика проведення виїзних засідань колегії показує, що це досить дієвий і ефективний метод набуття досвіду. Лісгосп, який готує програму, завжди намагається поділитись кращими своїми здобутками. А для цього необхідно активізувати сили, щоб показати краще, що мають. Побачене, відповідно, стимулює і решту підприємств до здорової конкуренції», – стверджує начальник Сумського ОУЛМГ Віктор Чигринець.

Цього разу на чолі з керівництвом управління директорський корпус прибув до Сумського лісгоспу. Головним питанням порядку денного були підсумки господарсько-фінансової діяльності підприємств управління за 9 місяців 2020 року. У практичній складовій був огляд ряду об’єктів Сумського лісгоспу з метою вивчення стану лісокультурного виробництва підприємства та ефективності роботи автотранспортного цеху.

Розпочалась колегія з огляду центральної садиби. Директор лісгоспу Микола Сороколіт ознайомив присутніх з роботою лісо пожежної станції та станом підготовки автотранспортного цеху до роботи в зимовий період. Також завітали до кабінету учнівського лісництва та побували у сувенірному цеху.

Продовжили роботу на території Могрицького та Піщанського лісництв. Згідно робочої програми побували на базовому розсаднику Могрицького лісництва, ділянках культур дуба звичайного різного віку та лісових дорогах, збудованих лісгоспом впродовж останніх років Завершили практичну частину колегії на території нижнього лісового складу.

У підсумку проведеного огляду було відзначено високий рівень культури виробництва лісгоспу, якості лісових доріг, лісових культур та комплексу робіт по догляду за ними.

У пленарній частині колегії було зроблено аналіз роботи лісогосподарських підприємств області за звітний період та відзначено підприємства, які показали найкращі результати роботи.

Лідером за підсумками 9-ти місяців став Свеський держлісгосп (директор Олег Закусило), на другому місці колектив Конотопського лісгоспу (директор Олег Салов), грамоту за третє місце повезли на північ середино-будські лісівники (директор Олександр Плужников).