Майже 109 тисяч дерев – результат Всеукраїнської акції «1000000 дерев за 24 години» на Сумщині

Всеукраїнська акція «1000000 дерев за 24 години», що у суботу, 17 жовтня, крокувала країною, зазирнула навіть у найвіддаленіші куточки Сумщини. Щоб покращити екологічне середовище свого населеного пункту, поряд з лісівниками у висадці дерев взяла активну участь і громадськість: студентська і учнівська молодь, громадські організації, представники влади і ЗМІ, депутати всіх рівнів і багато-багато інших.

«Для участі у акції було визначено п’ять наших лісгоспів: Краснопільський, Конотопський, Охтирський, Роменський і Сумський. Планувалось висадити 83,7 тисяч штук дерев на площі 20,8 га. Але підсумки, можна сказати, показали неочікуваний результат. До висадки дерев долучились всі 12 підприємств управління та з допомогою громадськості висадили 108,7 тисяч дерев на площі 25,4 га», – прокоментував підсумки акції в.о. начальника Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства Віталій Ігнатченко.

З висаджених дерев пальму лідерства віддали дубу, висадивши понад 68 тисяч дубочків. Також висаджували сосну, клен, липу, модрину, абрикос, березу, ясен, каштан, калину, горобину та фундук.

Поряд з лісовідновленням активно працювали на і озелененні об’єктів соціальної сфери. Життєдайні акції з озеленення відбулись у дитячих садочках, школах, відновлювались насадження у паркових зонах районних центрів, створювались нові алеї тощо.

«Для озеленення об’єктів соціальної сфери використовувались різновиди декоративних порід дерев та кущів, вирощені у розсадниках лісгоспів. Такі заходи з озеленення активно пройшли у Конотопському, Роменському, Сумському, Кролевецькому, Лебединському, Тростянецькому, Шосткинському, Середино-Будському лісгоспах», – зазначив Віталій Ігнатченко.

Головна подія акції відбулась на базі Велико-Бобрицького лісництва Краснопільського лісгоспу. Вона пройшла за участі голови Сумської облдержадміністрації Романа Грищенка, заступника голови ОДА Сергія Баннікова, народного депутата України Миколи Задорожнього, начальника Сумського ОУЛМГ Віктора Чигринця та інших високо посадовців. Допомагали керівникам у висадці дерев вихованці діючого на базі лісгоспу учнівського лісництва «Дружба». Всі разом дали початок новому напрямку у господарській діяльності лісгоспу – садівництву. Заклали фруктовий сад, видавши разом 100 яблуньок елітних сортів.

Господнє благословення на цей мега проєкт «Озеленення України» впевнено засвідчила погода, окропила висаджені дерева рясним дощем.

Прес-служба Сумського ОУЛМГ