У Сумських лісгоспах проходять перевірки виконання правил пожежної безпеки

Державна служба з надзвичайних ситуацій інспектує лісгоспи Сумського ОУЛМГ на предмет їх готовності до пожежонебезпечних ситуації.

«Перевірка здійснюється на виконання пункту 1 глави 7 протоколу № 62 засідання Кабінету міністрів України від 29 липня цього року з метою попередження пожеж у лісових массивах. На підприємствах перевіряється виконання вимог законів та інших нормативно-правових актів з питань техногенної та пожежної безпеки, цивільного захисту. За результатами інспектувань представники перевіряючі надають лісгоспам оцінку щодо готовності сил та засобів для пожежогасіння», – коментує мету перевірок начальник відділу лісового господарства управління Анатолій Омельченко.

Днями така перевірка пройшла у Середино-Будському та Конотопському підприємствах.

«Перевіряючі обїхали всі підрозділи підприємства. Мали змогу оглянути техніку для пожежогасіння, пункти зосередження пожежного інвентарю, виробничі приміщення, вишки з камерами відеоспостереження та наявність мінералізованих смуг», – прокоментував результати перевірки директор Конотопського лісгоспу Олег Салов.

«Перевірці підлягали пункти протипожежного інвентарю: оцінювався їх стан, перевірялась документація. Перевірявся стан пожежних автомобілів, робота веж відеоспостереження за лісовими масивами тощо», – повідомив директор Середино-Будського лісгоспу Олександр Плужников.

За результатами перевірки представники ДСНС оцінили готовність сил та засобів для пожежогасіння у обох лісгоспах на оцінку «добре».