Лісівникам необхідно повертати повагу до своєї професії, – Василь Кузьович на Донеччині

На изображении может находиться: один или несколько человек, люди стоят, небо, дерево, на улице и природа

Лісівникам необхідно повертати повагу до своєї професії. На цьому наголосив Голова Державного агентства лісових ресурсів України Василь Кузьович під час зустрічі з працівниками лісогосподарських підприємств на Донеччині.

На изображении может находиться: 1 человек, стоит, гора, на улице и природа

«Повагу можна повернути лише щоденною самовідданою і чесною працею. Люди мають побачити і відчути, що лісівники потрібні суспільству. Адже саме лісівники є першими екологами, які вболівають за ліс. Лісом користується все суспільство. Ліси на Донеччині мають екологічне і рекреаційне значення. І люди мають розуміти, що ці ліси потрібно берегти. Ліс належить українському суспільству, ми маємо у ньому право на відпочинок. З іншого боку, у лісі потрібно дотримуватися певних правил. Кинутий недопалок може призвести до трагедії. За статистикою цього року причина виникнення всіх пожеж на Донеччині є людський фактор, а саме: недотримання правил пожежної безпеки під час відпочинку в лісі», – зазначив він.

На изображении может находиться: 3 человека, люди стоят, на улице и природа

Окрім того, Голова Держлісагентства обговорив з директорським корпусом лісівників низку виробничих та лісових питань: від вирощування саджанців до боротьби зі шкідниками.

Також він ознайомився з роботою Слов’янського лісового господарства та розсадником на його території.

На изображении может находиться: 5 человек, люди стоят, гора, борода, на улице и природа

 

Фото ТУТ