Міндовкілля: Розпочато роботу з розробки Державної стратегії управління лісами до 2035 року

Відбулося перше засідання робочої групи з розробки Державної стратегії управління лісами до 2035 року під головуванням першого заступника Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Богдана Боруховського за участі експертів і громадськості.

Богдан Боруховський нагадав, що Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський минулого тижня заявив про початок розробки Державної стратегії управління лісами до 2035 року.

«Це буде великий стратегічний документ на наступні 15 років, який визначить головні пріоритети розвитку лісового господарства та буде мати перелік тактичних дій для роботи в найближчі місяці та роки. Я знаю, що є дуже багато напрацювань у експертів і громадськості, всі вони будуть зібрані, проаналізовані та винесені на обговорення. Засідання підгрупами мають відбуватись щотижнево, щоб процес йшов якомога швидше та динамічніше. Склад груп буде доповнюватись та оновлюватись. До середини вересня ми маємо вийти на фінальні позиції та напрацювати узагальнену та узгоджену стратегію для подальших кроків», – наголосив Перший заступник Міністра.

У свою чергу, Перший заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів України Сергій Власенко зазначив, що наразі лісова галузь має шанс отримати дійсно необхідні для розвитку документи.

За його словами, наразі у Парламенті розпочинається процес створення національної лісової політики.

«Також за ініціативи Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Романа Абрамовського розпочався процес розроблення Державної стратегії управління лісами. Держлісагентство уже має напрацьований проект і, сподіваюся, за результатами засідань робочої групи ми фіналізуємо спільний документ. Ми зараз маємо унікальний шанс розробити, і головне, прийняти та реалізувати стратегію розвитку. Для цього є підтримка і керівництва держави, і профільних Міністерства та Комітету Верховної Ради», – наголосив Сергій Власенко.

Учасники засідання домовились на наступному тижні поділитися напрацюваннями і пропозиціями до стратегічного документу і вже наступного засідання визначити основні напрямки для створення тематичних робочих груп.

З використанням інформації Прес-служби Міндовкілля