Андрій Заблоцький обговорив з активом лісівничої громадськості питання співпраці

На изображении может находиться: 2 человека, люди сидят, стол и в помещении

15 червня відбулася зустріч Голови Державного агентства лісових ресурсів України Андрія Заблоцького з активом лісівничої громадськості. Вони обговорили співпрацю та кроки, які необхідні для ефективного розвитку галузі.

«Моя принципова позиція – ліси України є національним багатством та мають залишатися об’єктом права власності Українського народу. У цьому питанні ми знайшли повне порозуміння і підтримку», – повідомив Голова Держлісагентства.

Окрім того, під час зустрічі обговорили низку питань стосовно лісового господарства України. Зокрема, було порушено питання про те, що в Україні деякі екологічні законодавчі обмеження не дозволяють лісівникам вчасно та якісно вести лісове господарство.

«Тут ми маємо знайти компроміс між екологічною складовою та можливістю оперативно реагувати на виклики зміни клімату. Держлісагентство та я особисто готові вибудовувати баланс між екологічною, економічною та соціальною функціями, які виконує ліс. Для цього вже підготували певні кроки», – зазначив Андрій Заблоцький.

Він висловив переконання, що громадськість готова рухатися в напрямку спільного вирішення тих питань і проблем, які потрібні для ефективного розвитку галузі, перезавантаження підходів і повернення довіри суспільства до лісівників.

У зустрічі взяли участь представники Громадської ради при Держлісагентстві, Товариства лісівників України, Європейської бізнес асоціації, представництва FSC Україна, Профспілки працівників лісового господарства України, наукової спільноти.

На изображении может находиться: один или несколько человек и люди сидят

На изображении может находиться: 2 человека, люди сидят и в помещении