На гасіння лісових пожеж у сумських держлісгоспах готові миттєво виїхати 22 пожежні автомобілі, – Віктор Чигринець

Державний лісовий фонд підприємств Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства нараховує 285,7 тис. га, що складає 63 % від загального по області. До 40 % цих лісів – хвойні, і у період підвищеної пожежної небезпеки у головній групі ризику. Про це у ході наради при голові Сумської обласної державної адміністрації Роману Грищенку, яка відбулась у середу, 22 квітня, доповів начальник Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Чигринець.

– На гасіння лісових пожеж у сумських держлісгоспах готові миттєво виїхати 22 пожежні автомобілі. Всі лісопожежні станції лісгоспів (ЛПС) та опорні пункти лісництв необхідним пожежним інвентарем забезпечені у повному обсязі, є необхідний резервний запас палива: по лісгоспах це у межах 500 л бензину та дизпалива та по 100-200 л – по лісництвам. Є 53 штучні протипожежні водойми, де облаштовано 38 площадок для забору води , – відзвітував начальник управління.

Віктор Чигринець зазначив, що з початку року лісогосподарські підприємства управління створили 610 км захисних смуг та провели догляд за створеними раніше – 2710 км. З профілактичною метою виставлено 434 аншлаги наглядної агітації на протипожежну тематику, перекрито 442 позапланових доріг.

– У системі роботи підприємств – проведення рейдів по виявленню порушників правил пожежної безпеки. Всього було проведено 264 рейди, на 19 порушників накладено штрафи на суму 1615 грн., – повідомив начальник Сумського ОУЛМГ.