Щоб запобігти пожежам, за лісами ведеться постійний відео нагляд, – Віктор Чигринець

Щоб запобігти пожежам, за лісами ведеться постійний нагляд з веж відео спостереження, – про це у середу, 22 квітня, наголосив у ході наради в обласній державній адміністрації начальник Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Чигринець.

Він зазначив, що у лісових масивах підприємств управління встановлено 24 таких вежі. Вони покривають 100% лісів держлісгоспів, а також частково виявляють пожежі у лісах комунальних підприємств.

Начальник управління повідомив, що станом на 21 квітня у лісовому фонді Сумського ОУЛМГ зафіксовано 21 випадок лісових пожеж на площі 11,92 га, в тому числі 0,1 га – верхової пожежі у Лебединському лісгоспі. Всі пожежі були локалізовані у короткі терміни. Середня площа однієї пожежі склала 0,57 га. Збитки, нанесені пожежами державі, склали 6,6 тис. грн..

«Причини всіх загорянь – випалювання сухої трави на полях та присадибних ділянках. Тому, з метою недопущення вогню від сільгосппалів у лісові насадження, наші працівники 121 раз виїздили на гасіння цих палів», – акцентував Віктор Чигринець.

Порівняно невеликий показник площ пожеж в Сумській області у порівнянні з іншими – це результат тісної співпраці і відпрацьованої взаємодії державної лісової охорони з підрозділами ДС НС, як на районному рівні, так і на рівні обласних управлінь.