На Контопщині Пасха Христова була кривавою

Вихідний день, 20 квітня, відділ охорони та захисту лісу Конотопського лісгоспу Сумського ОУЛМГ на чолі з начальником відділу Євгеном Лавриком провів у лісі. Привід для такої спільної «вилазки» був аж ніяк не святковий. Ранком при патрулюванні лісових масивів виявили тушу забитої самки зубра. Подія сталася у лісових масивах Бочечківського лісництва лісгоспу.

Напередодні, неподалік місця, де знайшли самку, ввечері 19 квітня, єгері бачили місцевих жителів, на яких раніше вже складали протоколи за браконьєрство. Ті були на мотоциклі і швиденько зникли у невідомому напрямку. Відчуваючи негарне, почали обстежувати місце, де бачили молодиків, але ніяких слідів злочину не знайшли.

«Наші хлопці до ночі оглядали місце, де замітили браконьєрів. Але вбиту самку вдалося побачити лише вранці. Ми на ногах з шостої години. Викликали поліцію. Не місце події прибув наряд поліції на чолі з начальником Конотопського відділку Сергієм Породько. З тушкою загиблої тварини працюють експерти. Визначають, з якої зброї вбито тварину тощо. Були припущення, що самка вагітна. Але розтин показав, що ні. За висновками експертів смерть тварини настала близько двох тижнів тому. Коли це сталося і що шукали браконьєри ввечері наразі невідомо. Але це ніяк не зменшує їх провину. Полювання закрите, зараз «сезон тиші», чесно, я їм не заздрю », – коментує подію Євген Лаврик.

Нагадаємо, Сумщина одна з шести регіонів України, яка зберегла популяцію зубра. Щорічно кількість сумських червонокнижних зростає. За результатами цьогорічного обліку мисливських тварин було нарахована 54 особини.

Тепер пошуками та притягненням до відповідальності браконьєрів займатимуться правоохоронні органи, а відповідати за такий страшний злочин порушникам законодавства прийдеться по всій строгості закону.