Злагоджені дії лісівників та пожежників ДСНС дали свій результат, нових загорянь у лісах Житомирщини не зафіксовано, – Андрій Заблоцький

19 квітня Голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький разом з керівником Офісу Президента України Андрієм Єрмаком, Міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим та секретарем Ради національної безпеки і оборони України Олексієм Даниловим здійснили обліт лісів Житомирщини.

«Нових загорянь у лісових масивах Житомирської області не зафіксовано. Вчорашні злагоджені дії лісівників та пожежників ДСНС дали свій результат. На сьогодні залишилося дві пожежі, які зараз ліквідовуються, там працює авіація. Великого задимлення вже немає», – повідомив Голова Держлісагентства.

Він зазначив, що останній раз такі масштабні пожежі були 24 роки тому. Цього разу Укргідрометцентр фіксував сильні шквальні вітри, яких не було останні 8 років. Вітер сягав 35 метрів за секунду, що сприяло швидкому поширенню вогню.

«Також була проведена спільна нарада, на якій обговорили подальші дії щодо повної ліквідації пожеж на Житомирщині. Розробляємо пропозиції для Уряду стосовно системного вирішення питання протидії пожежам, зокрема, і в лісах», – повідомив Андрій Заблоцький.

Джерело: ДАЛРУ