Уряд виділив кошти для протидії лісовим пожежам

Кабінет Міністрів України підтримав звернення Держлісагентства та Мінекоенерго виділити з резервного фонду державного бюджету кошти в сумі 10 мільйонів гривень для здійснення заходів, пов’язаних із запобіганням та ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій, викликаних лісовими пожежами у Житомирській області.

Про це повідомив Голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький.

«Виділені кошти підуть на створення додаткових мінералізованих смуг, інших протипожежних заходів, придбання нової техніки для оперативної протидії та гасінню лісових пожеж», – написав Голова Держлісагентства.

Також Андрій Заблоцький наголосив, що на сьогодні, ситуація на Житомирщині повністю контрольована.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль наголосив, що влада продовжує вживати заходи щодо запобігання пожежам та подолання їх наслідків.

«Минулого тижня ми запропонували суттєво збільшити відповідальність за підпал сухостою. І Верховна Рада вже підвищила штрафи у 18 разів. Уряд виділяє з резервного фонду додаткові 100 млн грн для ДСНС на ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій. Крім того, Державному агентству з управління зоною відчуження спрямовуємо 34,8 млн грн, а Державному агентству лісових ресурсів — 10,1 млн грн. Додаткові видатки — це ціна байдужості осіб, які не лише знищують довкілля, але й наражають на небезпеку своїх співгромадян», – зазначив Прем’єр-міністр України.

 

Новини за темою:

Великі лісові пожежі на Житомирщині локалізовані, ситуацію контролюють лісівники, – Голова Держлісагентства

У Народицькому лісгоспі, котрий уже тиждень у вогні, лісівники затримали паліїв