Тростянецькі лісівники локалізували п’ять лісових пожеж і закликають громадськість не випалювати суху траву

«Посушливі погодні умови та сильні вітри збільшили пожежну небезпеку в лісах. Однак, на превеликий жаль, є люди які цього не усвідомлюють і самовільно випалюють суху траву, комиші, розводять багаття в лісі, що призводить до непоправного лиха, завдає шкоду лісу, диким тваринам, місцевому населенню та природі в цілому», – говорить директор Тростянецького лісгоспу Віктор Зубко.

З початку пожежонебезпечного періоду силами лісової охорони лісгоспу у державному лісовому фонді було локалізовано 5 випадків лісових пожеж. Вони пошкодили 1,55 га лісових насаджень. Виною цьому лісівники називають нехтування місцевим населенням правил пожежної безпеки.

ДП «Тростянецький лісгосп» звертається до мешканців району з проханням у цей період сухої погоди та сильних вітрів віднестися відповідально до поводження з вогнем на природі і тим самим зберегти ліс від пожежі!

Також варто нагадати, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 2 квітня 2020 року №255 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої корона вірусом SARS-CoV-2», у період карантину відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон заборонено!, крім вигулу домашніх тварин однією особою та в разі службової необхідності.

То ж, до всього, за порушення правил карантину та правил пожежної безпеки у лісі необхідно буде відповідати у встановленому законодавством порядку!