Сумські лісівники на 110% виконали весняний план з відновлення лісу

На Сумщині лісокультурна кампанія добігає кінця. Хвойні лісгоспи вже завершили посадкові роботи. У твердолистяних – заліснюють останні площі. І до кінця поточного тижня роботи планують завершити.

«У весняний період цього року лісгоспи області планували провести відновлення лісу на площі 844 га та на площі 946 га – доповнення. На сьогодні вже висадили 926 га лісових культур, з яких 5 га – новостворені захисні насадження по Кролевецькому лісомисливському господарству. На площі 1098 га провели доповнення», – прокоментував хід лісокультурної кампанії начальник відділу лісового господарства управління Анатолій Омельченко.

У Лебединському лісгоспі план з відновлення лісу виконали на 120 % і з запланованих 124 га відновили 150 га. Це найбільший в області показник по площі відновлення.

У половину більше запланованого відновили у Сумському лісгоспі, (план 16 га, відновлено 32 га).

Більш як по десятку гектарів додали до запланованих площ у Краснопільському (35 га – план; 48 га – факт) та Роменському (33 га – план; 44 га – факт) лісгоспах.

Також понад план спрацювали у Середино-Будському, Охтирському та Шосткинському лісгоспах.

Решта підприємств спрацювала в межах планових показників.

Доповнили лісових культур найбільше у Тростянецькому лісгоспі – 262 га.

Для садіння лісгоспи використовували посадковий матеріал, вирощений у власних розсадниках. Понад мільйон сіянців використали для доповнення лісу та до 5 мільйонів – для відновлення.

А це значить, що цієї весни на Сумщині вже додалося майже 5 мільйонів молодих деревець.

Прес-служба Сумського ОУЛМГ