Увага! Стартує «сезон тиші»

На изображении может находиться: текст

З 1 квітня у лісах України запроваджується своєрідний «карантин». Це так званий “сезон тиші”, під час якого у природному середовищі заборонено будь-які заходи, що є джерелом підвищеного шуму та неспокою.

Такі обмеження триватимуть до 15 червня включно і проводяться з метою збереження популяції диких тварин.

Серед забороненного – санітарна вирубка лісу, стрілянина, вибухові роботи, феєрверки, проведення рал лі та інших змагань на транспортних засобах, використання моторних маломірних суден.

На осіб, які порушуватимуть вимоги, згідно зі статтею 87 КУпАП чекає адміністративне стягнення у вигляді штрафу від 30 до 50, а на посадових осіб – від 50 до 70 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Довідково. «Сезон тиші» – це природоохоронний захід, упроваджений до виконання в Україні на законодавчому рівні (стаття 39 закону «Про тваринний світ»). Метою такого заходу є охорона ареалу існування, шляхів міграції диких тварин на час їхнього розмноження. Такий проект сприяє відтворенню популяції лісових звірів та птахів, забезпечує зростання та різноманіття, спокійний розвиток фауни в наших лісах.

Вперше в Україні провели “сезон тиші” 1 квітня 2016 року. Згідно із законом “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони тваринного світу”, який був затверджений 5 травня 2015 року, природоохоронна кампанія діє щороку.