У Сумському ОУЛМГ забезпечено проведення всіх необхідних протиепідемічних заходів

Лісівники Сумщини щоденно несуть свою трудову вахту, забезпечують виконання покладених на них державною функцій з відновлення та догляду за лісом. Адже весна – це завжди для лісгоспів гаряча пора. Бо час не чекає, і в найкоротші терміни, поки земля ще наповнена вологою, необхідно провести всі роботи, пов’язані з посадкою лісу, доповненням лісових культур тощо.

– Ліс потребує щоденного догляду, – говорить начальник Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Чигринець, – Підприємства управління проводять весь запланований на весну комплекс лісогосподарських робіт.

Щоб не наражати працівників у період карантину на небезпеку, зумовленого поширенням у світі коронавірусної інфекції, в управлінні та підпорядкованих лісгоспах забезпечено проведення всіх необхідних протиепідемічних заходів.

– В управлінні, на підприємствах розроблені відповідні плани заходів. Працівники поінформовані про небезпечність вірусу. Всім працівникам, роботу яких можна перевести на дистанційний режим, надані такі можливості. Працівники, які задіяні у безпосередніх виробничих процесах, забезпечені необхідною кількість засобів індивідуального захисту та гігієни: особисті дезінфікуючі засоби, маски тощо, – інформує начальник управління.

Систематично проводиться дезінфекція приміщень, машин і механізмів. Для зручності, ряд підприємств встановили у структурних підрозділах сенсорні дезинфікатори. Для щоденного проведення температурного скринінгу персоналу, придбані лазерні прилади для вимірювання температури. Скасовані проведення особистих прийомів громадян як в управлінні, так і у підпорядкованих лісгоспах.

Поряд з цим, на період карантину в управлінні призупинено надання адміністративних послуг з видачі щорічної контрольної картки обліку добутої дичини і порушень правил полювання, прийом іспитів з отримання «Посвідчення мисливців» та запроваджено електронний режим видачі «Сертифікатів про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів для здійснення експортних операцій».

Прес-служба Сумського ОУЛМГ