У Музеї лісу Тростянецького лісгоспу відбувся екологічний урок

– Світ, у якому ми живемо, красивий і неповторний. Кращим і досконалішим мають робити його люди, котрі дістали у спадок від попередніх поколінь щедрі землі, – це твердження стало своєрідним лейтмотивом екологічного заняття для гуртківців палацу дітей та юнацтва, що відбулось у Музеї лісу Тростянецького лісгоспу 11 лютого, у День водно-болотних угідь.

Заняття провели заступник начальника відділу екологічної освіти Гетьманського національного природного парку Наталія Євдокимова, керівник гуртка «Туристсько – краєзнавчі сплави та походи» Лариса Усенко та помічник лісничого Нескучанського лісництва Михайло Красніков.

На занятті діти дізналися, що водно-болотні угіддя – це ресурс, який має велике екологічне, культурне, наукове та рекреаційне значення, відіграють дуже важливу роль в екосистемі, оскільки є одним з найбільших джерел прісної води та природним місцем проживання для багатьох водоплавних тварин та рослин, допомагають зменшити вплив повеней, продукують кисень та допомагають у боротьбі зі змінами клімату, тому заслуговують на особливу увагу та збереження.

А закріпили юні природолюби набуті знання виконанням різноманітних екологічних завдань, розгадуванням тематичних ребусів та створенням екологічного колажу «Збережемо болото».

Прес-служба ДП «Тростянецьке ЛГ»