Вихованці гуртка “Юні скаути” відвідали музей лісу у ДП “Тростянецьке лісове господарство”

Стратегічним завданням освіти є формування покоління з новим світоглядом, високим рівнем екологічних знань. Екологічна культура має стати необхідною складовою виховання і мірилом практичних дій кожної людини у сфері природокористування, певною запорукою порятунку довкілля.

Реалізація цієї мети — першочергове завдання педагогічних працівників загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів.

Благородна праця лісівників здавна знаходиться в ряді найбільш шанованих професій, її вибирають люди безмежно люблячі природу, що володіють почуттям величезної відповідальності за збереження і примноження краси рідної землі. Дбайливе ставлення до лісу, як до безцінного національного надбання — обов’язок не тільки професіоналів, а й суспільства, тому що це природне багатство служить усім людям.

Саме з цією метою проводяться екскурсії дітей до музею лісу у ДП “Тростянецький лісгосп”.

30 січня за співпраці Тростянецького лісового господарства, Гетьманського національного природного парку та Тростянецького Палацу дітей та юнацтва для вихованців гуртка “Юні скаути” була організована екскурсія до Музею лісу, метою якої було формування у підростаючого покоління природоохоронної свідомості, любові до рідного краю та виховання шанобливого ставлення до працівників лісового господарства.

Помічник лісничого Нескучанського лісництва ДП “Тростянецький лісгосп” Красніков Михайло Олексійович провів дуже цікаву та змістовну екскурсію музеєм, де діти мали можливість побачити найдавніші знаряддя для ведення лісового господарства, зразки деревини, ознайомитися з представниками флори і фауни Сумщини та історією створення лісової галузі Тростянецького лісгоспу. Музей лісу — це місце, де зустрічаються минуле з сьогоденням, проходячи по його залах, відчуваєш дух часів.

Екскурсія до Музею лісу залишила незабутні враження та приємні спогади!

Заступник начальника відділу еколого-освітньої роботи та рекреації Гетьманського НПП Євдокимова Н.М. подарували музею ліса книгу природно-заповідного фонду Сумської області.