Вкрай необхідно, щоб законопроект про Національну інвентаризацію лісів був прийнятий якнайшвидше, – Андрій Заблоцький

DSC_1522

3 лютого відбулася зустріч Голови Державного агентства лісових ресурсів України Андрія Заблоцького з представниками Європейського банку реконструкції та розвитку – асоційованим директором ЄБРР Бачелар-Бакал Флоранс, заступником Голови ЄБРР в Україні Лесею Кузьменко, провідними банкірами та експертами ЄБРР в Україні.

Під час зустрічі Андрій Заблоцький поінформував про започатковані Держлісагентством, на виконання доручень Президента України та Уряду, заходи щодо боротьби з незаконними рубками та обігом деревини, впровадження електронного обліку деревини для всіх лісокористувачів, експериментального проекту електронних аукціонів з реалізації деревини та ін.

Особлива увага була приділена питанню проведення Національної інвентаризації лісів в Україні.

Голова Держлісагентства підкреслив, що зараз у Парламенті чекає на прийняття законопроект №2379, який дасть законодавчі можливості розпочати Національну інвентаризацію лісів. «Нам вкрай необхідно, щоб цей закон був прийнятий якнайшвидше. Загалом, за допомогою НІЛ, зможемо мати актуальну інформацію про українські ліси», – наголосив Андрій Заблоцький.

Також сторони обговорили можливість допомоги ЄБРР у проведенні Національної інвентаризації лісів в Україні.

Окрім того, було обговорено низку інших проектів Держлісагентства, до яких може долучитися ЄБРР.

DSC_1535

DSC_1538

DSC_1571