«Одним з основних завдань підприємств Сумського ОУЛМГ є відтворення лісів, – Віктор Чигринець

«Одним з основних завдань управління є відтворення лісів», – відзначив, звітуючи перед громадськістю за роботу державних підприємств управління у 2019 році, начальник Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Чигринець.

Звіт відбувся вчора, 28 січня, у актовій залі Сумського ОУЛМГ за участі представників деревообробної промисловості, обласної організації роботодавців України, лісівничої профспілки, діючої при управлінні Громадської ради, провідних засобів масової інформації області й України та директорів державних лісогосподарських підприємств управління.

Віктор Чигринець наголосив, що на Сумщині 2019 рік був оголошений Роком лісових культур. Підприємства Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства забезпечили виконання всіх запланованих заходів з ведення лісового господарства та витратили на ці цілі 330 млн. грн. власних коштів.

«У минулому році завдання з лісовідновлення лісогосподарськими підприємствами виконані в повному обсязі. Висівання і садіння проведено на площі 1133га, у тому числі створено 15 га нових лісів, а також до лісовідновлення зараховано 96 га природного поновлення. Загалом у 2019 році відновлено 1244 га лісу», – повідомив начальник управління.

Також він відзначив, що враховуючи географічну віддаленість від західних кордонів та морських портів, відсутність на території області потужних споживачів та підприємств по переробці деревини, Сумська область є найменше конкурентнопривабливою для споживачів деревини. Але підприємства управління прикладають максимум зусиль для забезпечення власної економічної стабільності.

Прес-служба Сумського ОУЛМГ