Потрібно працювати разом – відбулася зустріч Голови Держлісагентства та галузевої профспілки

Сьогодні відбулася зустріч Голови Державного агентства лісових ресурсів України Андрія Заблоцького з представниками Професійної спілки працівників лісового господарства України.

Голова Профспілки Степан Кривов’язий поінформував про складну ситуацію у роботі лісогосподарських підприємств Півдня та Сходу України у зв’язку з недофінансуванням; переходом низки лісгоспів на скорочені робочі дні; відправлення працівників у відпустки без збереження заробітної плати.

Голова відомства Андрій Заблоцький підкреслив, що Держлісагентству та галузевій профспілці потрібно працювати разом для вирішення проблем працівників лісової галузі.

«Ми знаємо всі озвучені вами проблеми. І вони дійсно дуже важливі. Хочу сказати, що цей рік буде складним. Ми бачимо падіння реалізації, відтік кадрів, податкове навантаження, і багато інших проблем. Всі вони накопичувалися попередні роки, і зараз потрібно їх вирішувати. Напрацьовуються шляхи виходу з цієї ситуації», – наголосив Андрій Заблоцький.

Також, за його словами, перед прийняттям управлінських рішень, спершу буде здійснений аудит та проаналізовані всі показники роботи лісогосподарських підприємств.

«Потрібно збільшити ефективність роботи держпідприємств. Будуть визначені певні KPI, за якими можна буде побачити результативність», – зазначив Андрій Заблоцький.

Окрім того, він підкреслив, що при здійсненні будь-яких реформ необхідна комунікація.

«Ми пропонуватимемо певні кроки, і перед їх реалізацією хочемо отримати зворотну відповідь. Не збираємося «махати шашкою». Будь-які реформи та нововведення будуть успішними тоді, коли їх буде розуміти та сприймати суспільство», – сказав Голова Держлісагентства.