“ЯЛИНКОВИЙ БАЗАР” В СЕЛІ КЛИМЕНТОВЕ (Литовське ліснцтво ДП «Тростянецьке лісове господарство»)

Напередодні новорічних свят Тростянецькі лісівники традиційно запрошують на «Ялинковий базар” в селі Климентове, де можна придбати вічнозелене деревце за ціною виробника. Розміщений він біля контори Литовського лісництва, за адресою: Охтирський район, село Климентове, вул. Дачна, 3. На «Ялинковому базарі» ціни різняться від 54 гривень до 66 гривень, залежно від розміру дерева. Крім того  ялинки та сосни можна придбати в лісництвах ДП “Тростянецьке лісове господарство”

Щоб ялинка не обсипалася, тримайте її на холоді, днів за два перед установкою в кімнаті опустіть кінець стовбура у відро з відстояною водою, в яку додайте 2-3 столові ложки гліцерину.

Є два варіанти як продовжити життя ялинці: поставити її просто у відро з водою, в яку додати аспірин, трохи солі і столову ложку цукру. У воді для ялинки розчинити 0,5 чайної ложки лимонної кислоти, ложку желатину або трохи товченої крейди. При цих двох способах крону дерева також рекомендується час від часу обприскувати чистою водою з пульверизатора.

Так, і щоб новорічне дерево простояло довше, слід ставити його подалі від батарей (радіаторів опалення).

Як і в попередні роки кожна ялинка, яку реалізуює ДП «Тростянецьке лісове господарство» відзначається маркуванням самоклейними етикетками та пластмасовими бирками-стяжками, які розриваються при спробі їх зняття і тим самим унеможливлюється їх повторне використання.