Система електронного обліку деревини стане елементом контролю за виконанням лісозаготівельних робіт

Сьогодні відбулося спільне засідання робочої групи Держлісгентства та Держпраці щодо напрацювань пропозицій до проекту Міжнародної організації праці (МОП) «Безпечна і здорова праця у ланцюжку постачання в лісовому господарстві України», направленого на покращення стану безпеки і здоров’я на роботі у лісовій галузі.

Про розроблення концепції проекту доповів його менеджер ЄС-МОП Антоніу Сантуш.

Генеральний директор державного підприємства «Лісогосподарський інноваційно-аналітичний центр» Держлісагентства Віктор Мельниченко зробив презентацію системи електронного обліку деревини в контексті подолання незадекларованої праці в лісовому господарстві.

Головною метою проекту є відкриття інформації про бригади працівників, які здійснюють заготівлю деревини у лісі.

Зазначимо, що проект МОП «Безпечна і здорова праця у ланцюжку постачання в лісовому господарстві України» покликаний максимально наблизити національні стандарти у цій сфері до європейських, використати найновіші напрацювання та досвід країн світу з метою сприяння безпечній праці та дотриманню законодавства про працю.

Окрім того, стратегія проекту спрямована на покращення стану безпеки і зниження виробничого травматизму, шляхом підвищення особистої відповідальності працівників лісозаготівельних бригад.

В обговоренні щодо розроблення концепції проекту взяли участь менеджер ЄС-МОП (Міжнародна організація праці) Антоніу Сантуш, фахівці Державної служби України з питань праці під керівництвом заступника Голови Держпраці Алли Горбатюк та Державного агентства лісових ресурсів України під керівництвом т.в.о. Голови Держлісагентства Віталія Дудки.

 

 

Прес-служба Держлісагентства