Ми постійно повинні розповідати громадськості про нашу діяльність, – Віктор Чигринець

Колегія Сумського ОУЛМГ розглянула проблемні питання в організації взаємодії з громадськістю та засобами масової інформації. Доповідали по цьому заступник начальника управління Євген Фролов та провідний менеджер із зв’язків з громадськістю Вікторія Постова.

«Сьогодні, як ніколи, питання управління лісами, заготовки та обробки деревини є предметом обговорення громадськості. Зокрема, більшість людей вважає, що рубки у лісах надмірні, а майже половина деревини заготовляється нелегально. Що нашестя короїда, це видумка лісівників, щоб випиляти якнайбільше лісу. А наслідки проблеми зі всиханням лісу від того ж короїда – це бездіяльність і безгосподарність тих же лісівників. Існує і інша проблема – більшість людей не усвідомлюють, що ліси знаходяться у користуванні значної кількості користувачів, тому основні претензії та критика щодо стану ведення лісового господарства спрямовуються на систему підприємств, підпорядкованих управлінню», – йшлося у доповіді.

У підсумку начальник Сумського ОУЛМГ Віктор Чигринець наголосив на актуальності даного питання та необхідності постійно інформувати громадськість про роботу колективів лісгоспів.

«На жаль, у засобах масової інформації є матеріали, які висвітлюють роботу лісівників з негативного боку. Тому надзвичайно важливо працювати не на виправдання, а на випередження. Ми постійно повинні розповідати громадськості про нашу діяльність. І нам є про що говорити. Щомісячно і у повному обсязі сплачуються податки. Будуються лісові дороги. Навіть в нинішніх умах проблем зі споживачами ми забезпечили реалізацію, зберегли рівень заробітної плати і утримали колективи. Ліс доглянутий, жодної ділянки не лишається не залісненої. Як приклад, слід навести кілька цифр з матеріалів лісовпорядкування, які ми отримали у цьому році. За 2001-2015 роки суцільними рубками пройдено 20093 га, тоді як відтворення здійснено на площі 25065,5 гектарів, що майже на 25% перевищує площу зрубів. Площа, вкрита лісовою рослинністю, де господарюють підприємства управління, станом на 1 січня 2018 року становить 262.8 тисяч гектарів і за 10 років порівняно з лісовпорядкуванням 2008 року зросла на 6.8 тисяч гектарів. Запас деревини становить 75.9 млн. кубометрів і зріс за 10 років на 4,1 млн. метрів кубічних. Запас на 1 га стиглих і перестійних насаджень 344.0 кубометів, або зріс за 10 років на 20.0 метрів кубічних. Це результат десятирічної господарської діяльності всього нашого лісівничого колективу і він гідний високої оцінки», – акцентував начальник управління.

Прес-служба Сумського ОУЛМГ