Лісгоспи Сумщини додають нові кілометри лісових доріг

На Сумщині до загальнообласної лісової дорожньої карти додалося 6 км лісових доріг цьогорічного будівництва. Спорудили їх у лісових масивах Сумського (1,5 км), Шосткинського (1,5 км), Середино-Будського (1 км), Краснопільського (1 км) та Охтирського (1 км) лісгоспів.

Також на перспективу будівництва доріг у наступному році підприємства підготували 6,1 км земляного полотна, з яких 2 км у Шосткинському лісгоспі, 1,5 км – у Сумському, 1, 2 км – у Конотопському, 1 км – у Краснопільському та 0,4 км – у Тростянецькому лісгоспах.

Будівництвом лісових доріг сумські лісгоспи займаються з 2008 року і на їх дорожній карті вже понад 270 км таких шляхів.

Говорять, що у цьому році, зважаючи на фінансову нестабільність підприємств, виконувати будівельні роботи було вкрай важко. Та все ж, врахувавши всі переваги доріг, від будівництва не відмовились. Адже дороги покращують доступ до лісів на випадок пожеж, скорочують відстань під час транспортування продукції, що значно подовжує термін експлуатації техніки.

А ще – поліпшується соціальна інфраструктура територій: такі дороги сполучають віддалені населені пункти.

Вартість прокладання кілометра дороги з твердим покриттям з урахуванням будівництва земляного полотна та гідравлічних споруд сягає 100 тисяч гривень, однак економічний ефект вищий у рази.

 

Прес-служба Сумського ОУЛМГ