Урок природи шкільного лісництва на території ДП «Тростянецьке лісове господарство»

А  визнаєте, що таке ліс?  Дерева, кущі, трави  чи може щось інше? Ліс це особливий світ. У ньому кожна його частина особлива. Ліс живе, дихає в ньому своя атмосфера.

Поринати в його таємниці, насолоджуватися осінніми пахощами – неймовірне задоволення. Ліс нікого не залишає байдужим. У цьому впевнені учні – члени шкільного лісництва «Нескучанське», які відвідали урок у класі під відкритим небом, щоб дізнатися більше про живий світ. Заняття для учнів провели помічник лісничого Нескучанського лісництва ДП «Тростянецьке лісове господарство»  М.О. Красніков та керівник шкільного лісництва, вчитель біології К.А. Солоха.

Юні лісівники визначали роль лісу в підтримці біологічної рівноваги в природі та його господарське значення. Наприкінці уроку, в якості узагальнення, діти працювали з наочним матеріалом. І вдало виконали завдання доповнюючи зображення лісу власними компонентами, продемонстрували результати своєї роботи і дали  ґрунтовні пояснення.

Після теоретичної частини, визначивши всі компоненти лісу учні відвідали парк пам’ятку садово-паркового мистецтва «Тростянецький». Разом зі своїми наставниками ознайомилися з історією створення парку, визначили видове різноманіттям порід які його утворюють. На практиці екскурсії учні переконалися, в тому що ліс – це сукупність землі, рослинності, в якій домінують дерева та чагарники, тварини, мікроорганізми та інші природні компоненти, що в своєму розвитку тісно пов’язані, впливають один на одного і на довкілля.

Ця зустріч із живою природою мала неабиякий вплив на учнів. Діти поверталися додому з радісним вогником в очах. Можна впевнено сказати. Природа нікого з них не залишила байдужими. А отже основна мета заняття була досягнута!