Дякую всім, з ким я працював у лісовій галузі, – Володимир Бондар

DSC_0438

Сьогодні відбулося засідання колегії Державного агентства лісових ресурсів України. За скороченою процедурою були розглянуті питання порядку денного та ухвалені відповідні проекти рішень.

Зокрема, вони стосувалися стану кадрового забезпечення та правових аспектів з управління персоналом на підприємствах, установах та організаціях галузі; стану військового обліку та бронювання військовозобов’язаних в галузі лісового господарства та ін.

Зазначимо, що на Урядовому порталі 25 вересня 2019 року було оприлюднено розпорядження Кабінету Міністрів України «Про звільнення Бондаря В. Н. з посади заступника Голови Державного агентства лісових ресурсів України».

У зв’язку з цим, заступник Голови Держлісагентства Володимир Бондар звернувся до членів колегії, начальників обласних управлінь лісового та мисливського господарства, працівників лісової галузі України.

«Час моєї роботи в Державному агентстві лісових ресурсів України вичерпано. Два з половиною роки я працював у колективі працівників лісового та мисливського господарства, приймались відповідні рішення та багато іншого. Мені надзвичайно було приємно працювати з кожним з вас. Не будучи на початку лісівником за фахом, отримав відчуття єдиної лісівничої родини. За цей час ми пройшли дуже багато складних обставин, але пережили їх разом в одній команді. З кимось нам довелося попрощатися, когось на цій дорозі ми знайшли…», – сказав він.

DSC_0475

Володимир Бондар зазначив, що в кожен історичний момент, який переживала лісова галузь за цей період, доводилося відчувати плече того, хто стояв поряд. Саме завдяки цьому плечу, завдяки відчуттю єдиної позиції, єдиної сили – лісова галузь трималася.

«Сьогодні той період часу, коли ми не зрозумілі владі, коли ми практично незрозумілі суспільству. Але це і той період часу, коли ми розуміємо, що створюємо серйозну, системну і глибоку політику у тому напрямку, в якому ми покликані робити її фахово. І я можу ствердно сказати, що ми це робимо дійсно фахово, серйозно, з глибоким державницьким підходом. Безперечно, це означає лише одне – крапку не поставлено, робота не завершена. Ми з вами повинні зробити ще дуже багато, щоб вийти на заплановані результати. Мені дуже приємно, що йдучи з галузі, я бачу тут людей, які здатні це зробити, маючи великий потенціал, бажання, знання та навички у тій справі, якій вони присвятили своє життя», – наголосив Володимир Бондар.

Також він висловив думку, що складні часи не минули: «Складні рішення, у тому числі урядові, будуть чекати нас з вами попереду. Мені здається, що найближчим часом галузь буде переживати чергове реформування».

За словами Володимира Бондаря, запорукою того, що так звані псевдореформи або реформи, які шкодитимуть лісовій галузі, не відбудуться, буде залишатися глибокий професіоналізм, бажання і вміння галузі жити, працювати та розвиватися.

DSC_0489

«Я робив все для, щоб ті традиції, які були закладені в галузі в попередні роки, функціонували та закріплювалися. Присутність на кожній колегії попередніх керівників галузі для мене була запорукою того, що глибоке і професійне зерно повинно мати місце і передаватися наступним поколінням керівників. Вважаю, що традиції в галузі є основою, базисом, тим фундаментом, на якому вона трималася до цього і має триматися далі. Тому відповідальність за лісову галузь я відчуваю і відчуватиму далі, де б мені не довелося працювати. Сподіваюся, що і кожен з присутніх також буде відчувати відповідальність, а спільними зусиллями ми зможемо багато зробити. Дякую долі, що вона мене привела до лісового господарства, що познайомила з багатьма небайдужими людьми – фаховими, грамотними, чуйними, добрими. Сподіваюся, що на життєвих дорогах ми ще будемо разом зустрічатися. Дякую всім», – наголосив Володимир Бондар.

DSC_0533

DSC_0409

Прес-служба Держлісагентства