На лісівничому святі сумські лісівники презентували родзинки своєї діяльності

Почути і побачити чим живуть і чим займаються підприємства Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства можна було у суботу, 7 вересня, завітавши на лісівниче свято.

Дійство, приурочене Дню працівника лісу та 70-річчю утворення обласного управління, проходило на базі державного підприємства «Кролевецьке лісомисливське господарство» на центральному стадіоні Кролевця за участі численної кількості глядачів.

Прийшовши на стадіон, кролевчани та гості міста зразу ж поринали у атмосферу лісу. Всі 12 лісогосподарських та одне мисливське господарство Сумського ОУЛМГ запрошували відвідувачів на виставкову галявину, де і представили свою роту наочно.

У садибах підприємств можна було побачити розмаїття лісової продукції та лісових мешканців, а також познайомитись з родзинками діяльності кожного лісгоспу окремо.

Лісівники розповідали відвідувачам про нюанси вирощування лісових культур, знайомили з видами продукції, які дає ліс. А активним глядачам пропонували різноманітні майстер-класи.

Майстер – таксидерміст мисливського господарства «Суми» показав як робляться чучела лісових жителів. У садибі Сумського лісгоспу можна було власноруч створити розписний сувенір, у охтирчан – повчитися премудростям лозоплетіння. Свеський лісгосп показав майстер-клас по створенню картин з лісових матеріалів, а майстри Роменського лісгоспу презентували топіарне мистецтво.

Глухівські лісівники показали майстер-клас по різьбленню дерев’яних скульптур. У їх садибі можна було побачити, як у руках майстра дерев’яна колода стає справжнім витвором мистецтва.

Конотопські лісівники запрошували відчути себе справжніми мисливцями, вони влаштували мисливську вежу та галявину з лісовими мешканцями.

Краснопільський лісгосп представив виставку екзотичних рослин, вирощених у власному розсаднику, та діяльність урочища «Образ».

Флагман переробки на Сумщині – Кролевецьке підприємство – представило зразки своєї продукції.

Для тих, хто не встиг цієї весни долучитись до посадки лісу, лебединські лісівники пропонували майстер-клас по посадці дуба з закритою кореневою системою.

Середино-Будські лісівники привезли з крайньої півночі Сумщини лісові смаколики: мариновані гриби, свіжі ягоди та власноруч приготовлені ягідні морси, якими щедро пригощали відвідувачів.

У садибі Тростянецьких лісівників можна було побачити виставку годівничок та шпаківень незвичайних видів і форм, а також змайструвати і свою хатинку для пташок, яка стане у пригоді пернатим лісовим мешканцям у холодний період року.

Шосткинські лісівники знайомили з географічними культурами сосни звичайної, які ростуть у заказнику загальнодержавного значення «Великий Бір». Нагадаємо, що це свого роду музей сосни, де висаджено понад 200 географічних варіантів сосни звичайної. Нині з шосткинської сосни науковці отримують елітне високосортове насіння. Також шосткинські лісівники показували наочно, як створюються соснові насадження.

Подбали лісівники і про наймолодших гостей свята. Для дітей організували вікторину на лісівничу тематику, активні учасники якої отримали пам’ятні сувеніри з логотипом свята.

Свій тематичний вернісаж створювали на святі лісівників і учні дитячої художньої студії Кролевецького Будинку дітей та юнацтва. Показували свої вміння і представники «Лісової варти» з Конотопських охоронців лісу.

Все, що можна було побачити, почути, спробувати чи скуштувати, байдужим не лишило жодного відвідувача. Свято тривало з 10 до 18 години, і весь цей час стадіон був переповнений глядачами.

 

Прес-служба Сумського ОУЛМГ