Мисливські форуми потрібні для відродження мисливської галузі України, – Володимир Бондар на Рівненщині

Сьогодні, 27 липня, заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимир Бондар та начальники обласних управлінь лісового та мисливського господарства беруть участь у Третьому мисливському форумі.

Форум відбувається на базі мисливсько-спортивного комплексу «Сокіл», що на Рівненщині, за підтримки Всеукраїнської асоціації мисливців та користувачів мисливських угідь.

«Дуже добре, що в Україні почали проводити такі мисливські форуми. На Рівненщині він відбувається вже втретє. Також подібні заходи проводяться на Закарпатті в рамках міжнародного дня мисливця. І їх необхідно проводити для об’єднання всієї мисливської спільноти та популяризації полювання як виду відпочинку. Тут представники кращих мисливських господарств України можуть обмінятися досвідом, обговорити впровадження нових методів біотехнічних заходів та розвитку культури полювання. Переконаний, що нам потрібно більше працювати у напрямку розвитку мисливського туризму. Адже в Європі мисливська галузь є визнаною та приносить прибуток державі. Тому і в Україні потрібно повертати довіру суспільства до мисливців, щоб їх не прирівнювали до браконьєрів. І такі форуми сприяють цьому переосмисленню», – наголосив заступник Голови Держлісагентства Володимир Бондар.

Перед учасниками також виступив перший Віце-президент Всеукраїнської асоціації мисливців та користувачів мисливських угідь Віктор Червоний.

Під час Форуму відбудеться мисливське Talk-шоу, під час якого учасник обговорюватимуть питання розвитку мисливського господарства. Окрім того, гості форуму можуть відвідати кулінарний конкурс на кращу страву з дичини, та інші розважальні конкурси. Також відбудуться мисливські змагання, зокрема, змагання зі стрільби, єгерські багатоборства, імітація реву оленя, дресура лабрадорів та ретриверів і багато іншого.

Прес-служба Держлісагентства