У І півріччі профспілки спрямували майже мільйон гривень на оздоровлення працівників та їх дітей, – Михайло Шпакович

У середу, 24 липня, у Сумському обласному управлінні лісового та мисливського господарства відбулось розширене засідання президії профспілки. Профспілкові лідери лісогосподарських підприємств області збиралися, щоб проаналізувати хід виконання колективних договорів у І півріччі цього року та розглянути питання стану охорони праці на підприємствах.

З аналізом виконання колективних договорів виступив голова обласного комітету профспілки Михайло Шпакович.

«Виробничо – фінансова діяльність підприємств управління здійснювалась в умовах повної відсутності ринку лісопродукції шпилькових порід, низької цінової політики на всю лісопродукцію та виробів з деревини, що негативно позначилось на фінансових можливостях лісгоспів. Та, незважаючи на це, підприємства управління виконали виробничу програму за всіма напрямками діяльності», – констатував голова обкому профспілки.

Він зазначив, що всього колективними договорами було охоплено 3829 працівників і пенсіонерів. На забезпечення належних умов праці підприємства спрямували 4,3 млн. грн., що на 1,0 млн. грн. більше ніж передбачалось колективними договорами. Середньомісячна заробітна плата працюючого склала 12,4 тис. грн., що на рівні минулого року. У Тростянецькому, Сумському, Краснопільському та Охтирському лісгоспах рівень середньомісячної заробітної плати вищий за загальнообласний. Профспілки підприємств приділяють значну увагу організації на підприємствах культурно-масової роботи, активно ведуть літню оздоровчу кампанію.

«На культурно-масові заходи профкоми підприємств спрямували 1,7 млн. грн., майже мільйон гривень витрачено на оздоровлення працівників та їх дітей, на ці кошти оздоровились 80 працівників підприємств та 51 дитина», – зазначив Михайло Шпакович.

Також він повідомив, що останнім часом набула широкого розповсюдження практика допомоги на лікування лісівників з інших областей. На ці цілі та на лікування працівників підприємств області профспілки загалом витратили 140 тис. грн.

У підсумку доповіді він зазначив, що пріоритетом у напрямках використання підприємствами зароблених коштів мають бути соціальні потреби членів трудових колективів та їх сімей.

Прес-служба Сумського ОУЛМГ