Для Національної інвентаризації лісів необхідне виділення передбачених коштів. Фахівці готові розпочати роботи, – Володимир Бондар

Ми складними зусиллями, але все ж таки передбачили кошти, які б давали нам можливість розпочати роботу з інвентаризації лісів. Але поки що вони досі не виділені. Про це повідомив заступник Голови Держлісагентства Володимир Бондар під час чергового засідання Міжвідомчої робочої групи з питань підготовки Національної інвентаризації лісів.

Захід відбувся за підтримки Німецько-українського агрополітичного діалогу.

Він також наголосив на тому, що таку роботу можуть проводити, у першу чергу, фахівці лісової галузі. «Інвентаризацію лісів мають проводити люди, які мають відповідний фах, і які знають відповідний європейський досвід. У нас є такі фахівці. Вони є в Укрдержліспроекті», – сказав Володимир Бондар.

За його словами, без надійної та повної інформації щодо основних характеристик лісів та їх стану неможливе планування та здійснення лісогосподарської діяльності на засадах збалансованого розвитку.

Поряд з традиційним обліком лісів протягом останніх десяти років Держлісагентством вже були зроблені кроки щодо впровадження інвентаризації лісів з використанням статистичних методів.

Також заступник Голови Держлісагентства підкреслив, що сьогодні в Україні є розуміння необхідності національної інвентаризації, є спеціалісти, що мають досвід її проведення.

«У 2018 році за підтримки Уряду Німеччини були проведені предпроектні роботи. Є проект порядку проведення національної інвентаризації лісів», – сказав Володимир Бондар.

У заході взяли участь представники Міністерства аграрної політики та продовольства, Міністерства екології та природних ресурсів, екологічного Комітету Верховної Ради України, Тюнен-Інституту ФРН та інші.

Довідково.

Національна інвентаризація лісів України – це система регулярних вибіркових обстежень для отримання статистично обґрунтованої інформації про кількісні та якісні показники стану і динаміки лісів держави, їх ресурсного потенціалу для потреб державного управління, стратегічного планування ведення лісового господарства, державного лісового кадастру, моніторингу довкілля, міжнародної звітності про ліси.

Прес-служба Держлісагентства

оригінал: http://dklg.kmu.gov.ua/forest/control/uk/publish/article?art_id=202754&cat_id=32888