У Конотопському лісгоспі відкрили лісівничо-просвітницький центр

У Конотопському лісгоспі працюватиме лісівничо-просвітницький центр. Його облаштували у центральній садибі підприємства та відкрили під час виїзної колегії Сумського ОУЛМГ, яка відбулась на базі лісгоспу у вівторок, 28 травня.

У офіційному відкритті центру взяли участь начальник Сумського ОУЛМГ Віктор Чигринець, його заступники та директори лісгоспів області, а також керівники Конотопського району.

«Мета створення центру є досить актуальною, бо зорієнтована на виховання майбутньої лісівничої зміни», – сказав у ході урочистостей директор Конотопського лісгоспу Віталій Баранов.

«До уваги відвідувачів – деякі матеріали з історії Конотопського лісгоспу, зібрана основана інформація про динаміку ведення на підприємстві господарювання за всіма напрямками діяльності, представлені деякі зразки знарядь лісівничої праці, зрізи основних лісо утворюючих деревних порід, чучела деяких видів мисливських тварин тощо», – деталізував директор лісгоспу.

За його словами, з відкриттям центру підприємство планує розширити ведення просвітницької діяльності.

«Планується організація різновікових екскурсій, уроків природи, практичних занять шкільного лісництва тощо», – продовжив Віталій Баранов.

Першими відвідувачами центру стали учасники виїзної колегії. А змістовну і цікаву екскурсію провели для них вихованці діючого при лісгоспі учнівського лісництва.

«Це додатковий напрямок роботи підприємства, але на сьогодні, по важливості, він стоїть поряд з рештою напрямків у комплексі лісогосподарського виробництва. Інформувати громадськість всіма доступними нам засобами і методами про свою діяльність – це наш обов’язок. Ми повинні виховувати у людей повагу до лісівничої праці, і починати це робити необхідно з підростаючого покоління», – наголосив у завершенні відкриття центру начальник управління Віктор Чигринець.

Прес-служба Сумського ОУЛМГ