У Черкасах обговорили проект Комунікаційної стратегії Держлісагентства

16-17 травня у Черкасах відбулася семінар-нарада для працівників обласних управлінь лісового та мисливського господарства, лісогосподарських підприємств, відповідальних за зв’язки з громадськістю та засобами масової інформації.

Під час семінар-наради обговорено проект Комунікаційної стратегії Державного агентства лісових ресурсів України.

«Якщо ми будемо сидіти в кабінетах і чекати, поки до нас прийдуть представники ОТГ – ми глибоко помиляємося. Робота з громадами – у першу чергу” – наголосив Голова Товариства лісівників України Юрій Марчук.

Завідувач сектору міжнародних відносин, науки та зав’язків із громадськістю Держлісагенства Любов Полякова презентувала проект Комунікаційної стратегії та наголосила на тому, що місія лісівників – це забезпечення суспільства ресурсами лісу при дбайливому ставленні, відновленні та догляду. На сьогодні лісівників ніхто не замінить, адже саме вони мають такий необхідний глибокий досвід у цій справі.

Комунікаційна стратегія Державного агентства лісових ресурсів України спрямована на підвищення рівня довіри до працівників лісового господарства та центрального органу виконавчої влади серед громадян України, організацій громадянського суспільства, засобів масової інформації та міжнародних аудиторій. Її впровадження стане імпульсом для подальшого розвитку Державного агентства лісових ресурсів України, налагодження взаємозв’язку,співпраці із суспільством та зацікавленими сторонами у розвитку лісової галузі.

Як йдеться у проекті стратегії, за останні 10-15 років внаслідок відсутності комунікації лісівників із суспільством, злагодженої діяльності прес-служб, збалансованих та прогресивних ключових послань, слабкої міжгалузевої взаємодії, втрачений взаємозв’язок з суспільством та його довіра на всіх рівнях до діяльності лісівників.

Завдання комунікаційної стратегії- налагодженнядіалогу між лісівниками, екологами,деревообробниками для подолання непорозумінь, побудовиконструктивної та взаємовигідної співпраці.

Прозорість роботи збагатить присутність Державного агентства лісових ресурсів України в інформаційному просторі, забезпечить стійкий зв’язок з громадськістю та засобами масової інформації,комунікацію інституції на міжнародному рівні.

Окрім того, доцент кафедри телебачення і радіомовлення Інституту журналістики Київського національного університету ім. Т.Шевченка Віктор Набруско розповів про виклики, загрози, перспективи в інформаційному просторі країни.

Під час виступів прес-секретаря Держлісагентства Валентина Колєчкіна та прес-секретаря Товариства лісівників України Марії Бабиич обговорено практичні аспекти роботи зі ЗМІ та громадськістю.

Презентація

 

Прес-служба Держлісагентства