Понад півтора мільйони сумські лісгоспи отримали від реалізації садивного матеріалу

«У період весняної лісокультурної кампанії підприємства Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства реалізували понад 31 тисячу штук саджанців декоративних порід на загальну суму 1062 тис. грн.», – говорить заступник начальника управління Олександр Товстуха.

«Вирощуванням декоративного садивного матеріалу займаються всі 12 підприємств управління, але безпосередньо спеціалізуються на цьому Краснопільське, Роменське та Тростянецьке лісові господарства, які і є постійними лідерами продажу саджанців декоративних порід», – продовжує Олександр Товстуха.

Серед них найбільше – 2,8 тис. шт. саджанців на суму 331 тис. грн. – реалізували у Тростянецькому лісгоспі, 302,5 тис.грн. виручили від реалізації роменські лісівники та 225 тис. грн. – краснопільські.

Також цього року склав достойну конкуренцію лідерам Шосткинський лісгосп – 78,8 тис. грн., на 45 тис. грн. – реалізували декоративних саджанців у Лебединському лісгоспі та на 41,9 тис. грн. – у Сумському.

«В асортименті наших підприємств різновиди вічнозелених: туї, ялівці, самшити, є спіреї, форзиції, вейгели, верба, катальпа та ін. Садивний матеріал, вирощений у розсадниках лісгоспів, стає окрасою прибудинкових територій, парків, скверів, центральних площ міст і селищ, шкіл, лікарень тощо, бо користується попитом, як у приватних господарів, так і установ, організацій чи фірм. Придбати декоративні саджанці можна прямо у розсадниках підприємств, або спеціалізованих магазинах «Лісовичок», які є у Роменському та Тростянецькому лісгоспах», – коментує ринок збуту декоративного садивного матеріалу заступник начальника.

Поряд з цим майже на 500 тис. грн. лісгоспи реалізували сіянців головних лісоутворюючих порід. Найбільше – близько 500 тис. шт. сіянців на суму близько 300 тис. грн. реалізували у Конотопському лісгоспі. 60 тис. грн.. отримали від реалізації сіянців у Лебединському лісгоспі, 50 – у Краснопільському та 40 – у Тростянецькому.

Прес-служба Сумського ОУЛМГ