За І квартал 2019 року сумські лісівники сплатили близько 120 млн. грн. податкових платежів

«За підсумками І кварталу 2019 року наші підприємства сплатили до бюджетів усіх рівнів та Державних цільових фондів 116,3 млн. грн. податків, зборів та інших платежів, це на 3,3 млн. грн. більше у порівнянні з відповідним показником минулого року.

З них Державному бюджету надійшло 60,6 млн. грн., 33,7 млн. грн. отримали місцеві бюджети, та 21,8 млн. грн. – склали платежі до Державних цільових фондів», – прокоментував податкові платежі лісогосподарських підприємств Сумського ОУЛМГ заступник начальника Сумського ОУЛМГ Євген Фролов.

Найбільшу питому вагу в загальній сплаті податків – понад 27 %, або 32,1 млн. грн. – становить плата ПДВ. Плата за спеціальне користування лісовими ресурсами склала 25,7 млн. грн.,що на 3,5 млн. грн. більше до факту за 3 місяці минулого року. Прибуткового податку з громадян сплачено 18,3 млн. грн.

«Якщо провести аналіз сплати податків і платежів з 1 м3 заготовленої деревини, то в цілому по управлінню сплачено 654 грн., ріст на 89 грн. до показника минулого року. З 1 грн. реалізованої продукції нами сплачено 45% податків і зборів. По деяких підприємствах цей показник перевищує загальнообласний. Так по Тростянецькому лісгоспу він становить 60%», – зазначив Євген Фролов.

Найбільше сплачують підприємства з твердолистяною лісосікою. У Тростянецькому лісгоспі загалом сплатили 15,8 млн. грн. податкових платежів, у Краснопільському лісгоспі – 12,5 млн. грн., у Охтирському – 11,5 млн. грн. та 11,1 млн. грн. сплатили податків у Сумському лісгоспі.

Прес-служба Сумського ОУЛМГ