На Сумщині учасники акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» створили 38 га лісів

На Сумщині акція «Майбутнє лісу у твоїх руках» завершила свою ходу. За місяць вона встигла заглянути у найвіддаленіші куточки області. Шкільна і учнівська молодь, представники органів влади, місцевого самоврядування, інших державних установ, медійники і просто небайдужі люди охоче долучилися до весняної лісокультурної кампанії, чим допомогли лісогосподарським підприємствам Сумського ОУЛМГ створити 38 га лісу.

Найбільш численними по кількості залученої молоді відбулись заходи Акції в Роменському лісгоспі (150 чоловік), Лебединському лісгоспі (130 чол.) та 120 чоловік – у Краснопільському лісгоспі з числа шкільної та студентської молоді.

По кількості залучених до проведення Акції представників громадських організацій передують Тростянецький лісгосп – 55 чоловік та 30 чоловік – у Кролевецькому підприємстві.

Найбільше (223 чоловіки) у Сумському та 205 – у Тростянецькому лісгоспах було залучено до справи посадки лісу представників влади, органів місцевого самоврядування та інших установ і організацій.

Загалом до Акції долучилися 721 чоловік з числа шкільної та студентської молоді, 171 представників громадських організацій та 1217 чоловік з числа представників інших сфер діяльності.

По площі лісових насаджень, які вдалося створити за допомогою учасників Акції, передує Свеське підприємство – 11 га.

Поряд з цим, в рамках Акції державні підприємства управління провели 124 заходи з благоустрою територій, найбільше – 28 заходів, організували у Сумському лісгоспі, 12 заходів пройшло у Тростянецькому лісгоспі та по 10 заходів – у Свеському та Лебединському підприємствах.

Відбулося 69 заходів ознайомчо-пізнавального характеру.

Нагадаємо, цього року на Сумщині Акція «Майбутнє лісу у твоїх руках» проходить в чотирнадцяте. За цей час її учасниками стали близько 700 тисяч школярів, представників влади та громадських організацій, вони висадили майже дев’ять мільйонів сіянців на загальній площі понад півтори тисячі гектарів.

Прес-служба Сумського ОУЛМГ