Акція «Майбутнє лісу у твоїх руках» – ДП “Тростянецьке лісове господарство”

Не так багато на нашій планеті багатств, що моли б зрівнятися з лісом. Його зелене вбрання вбирає сонячні промені, накопичує енергію. Ліс – одне з основних джерел кисню на Землі. Він очищує повітря, захищає від руйнування ґрунти, впливає на температуру повітря, є домівкою для багатьох тварин. Ліс безцінний!

11 квітня 2019 року в рамках акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» було висаджено близько  1000 рослин у розсаднику Нескучанського лісництва Державного підприємства Тростянецьке лісове господарство. До акції долучились помічник лісничого Нескучанського лісництва Красніков М.О. та учні шкільного лісництва «Нескучанське» Закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №2 Тростянецької міської ради під керівництвом педагога наставника Солохою К.А. Михайло Олексійович провів екскурсію для учнів по постійному розсаднику Нескучанського л-ва, Наголосив, що примноження зелених насаджень – є благородною справою до якої з кожним роком долучається багато людей. Приємним є те, що з юних літ дітей бажаючих збільшувати лісові багатства стає все більше.  Учні ознайомились з асортиментом декоративних порід у розсаднику, методами вирощування декоративних саджанців.

На учнівське лісництво в період Акції покладається особлива місія – юні  природолюби своїм прикладом демонструють, як треба ставитися до природи, любити її та оберігати.

Усі учні дуже відповідальне поставилися до цієї клопітливої роботи,    подбати щоб їхні саджанці були правильно посаджені та гарно прижилися.

Тому акція допомагає виховати у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи.

Час пролетить швидко і лише дивлячись на світлини, вже дорослі діти будуть згадувати, як садили ліс.