Нова Громадська рада при Держлісагентстві: фаховість, об’єктивність та неупередженість

Картинки по запросу картинка Нова Громадська рада при Держлісагентстві

Представник ГО «Українське об’єднання міжвідомчих комунікацій у сфері охорони навколишнього середовища е-Екологія» Ігор Лицур проаналізував склад новообраної Громадської ради при Держлісагентстві.

Він зазначив, що Громадська рада при Держлісагентстві є високопрофесійною та здатною реагувати на виклики, які існують сьогодні в лісовому господарстві.

Щодо складу інститутів громадського суспільства, представники яких ввійшли в ГР, то за інтересами вони розподілилися таким чином: 8 – юристів та громадських активістів, 7 – деревообробників та лісозаготівельників, 7 – лісівників та мисливців, 8 – екологів та науковців, 5 – учасників АТО та представників ЗМІ.

Склад представників ГР за освітою: 15 – лісове господарство, 6 – правознавство, 4 – інженери-технологи, 2 – економісти, а також географ, політолог, зоотехнік, агроном, фахівець з державного управління, тощо.

Ігор Лицур зазначає, що фактично немає питань у лісовому господарстві, з яких члени ГР були б некомпетентні. Окрім цього, він відзначає, що ГР оновила свій персональний склад на 54%, тобто до її складу ввійшло 19 нових членів і 16 були членами ГР минулого скликання.

«Особливо приємно відзначити фаховий науковий рівень членів ГР, в якій науковці складають 20%. Є розуміння того, що  рішення будуть прийматися науковообгрунтовані та виважені. Крім фаховості, професійності та високого наукового рівня членів Громради, потрібно відмітити і їх визнання з боку держави – 9 членів ГР мають державні нагороди», – підкреслив Ігор Лицур.

Завантажити презентацію