Сумські ялинки прикрасили новорічні оселі тисячам родин

  «У передноворічний період підприємства управління реалізували 44,6 тис. шт.. новорічних ялинок та сосен», – підбив підсумки ялинкової кампанії начальник відділу лісового господарства Сумського ОУЛМГ Анатолій Омельченко.

Лісівники констатують збільшення останніми роками об’ємів продажу новорічних деревець. Говорять, що покупців приваблює суттєва різниця з ринковою вартістю ялинкового товару.

«Вартість деревець наших підприємств суттєво відрізняється від ринкової. Середня реалізаційна ціна ринкової ялинки – 150 грн. за метрове деревце, середня ціна деревець підприємств управління – 52,7 грн., різниця більше, ніж у половину», – говорить Анатолій Омельченко.

Продавалися новорічні деревця оптовими партіями та у роздріб. Пункти продажу були оснащені у кожному лісництві та на базі центральних садиб лісгоспів. Вивозили лісівники новорічний товар і на ринкові площі міст.

Абсолютними чемпіонами з продажу стали  Середино-Будські лісівники, реалізувавши майже 5 тис. шт. деревець. Більше як по 4 тис. шт.. продали у Конотопському та Лебединському лісгоспах та близько 4 тис. шт. – у Тростянецькому.

Вартість метрового новорічного деревця коливалась від 44 до 60 грн., в залежності від пишності і якості самого деревця та місця розташування лісгоспу. У північних лісгоспах новорічні атрибути коштували дешевше, у центральних та південних – дорожче.

Найбільше від реалізації новорічного товару вдалося отримати Тростянецьким лісівникам – 238 тис. грн..,  230 тис. грн. склала реалізація у Конотопському лісгоспі, 222 тис. грн.. – у Лебединському  та 221 тис. грн. – у Середино-Будському лісгоспах. Загалом Сумські лісівники отримали від реалізації новорічного товару 2,4 млн. грн.

Прес-служба Сумського ОУЛМГ