Ялинки та сосни сумських лісгоспів зчинили серед покупців ажіотаж

У переддень новорічного свята, у п’ятницю, 28 грудня, на центральній площі обласного центру розгорнув роботу Новорічний ярмарок.

Свою лісову продукцію представили на продаж шість лісогосподарських підприємств Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства і зчинили серед покупців справжній ажіотаж.

«На ярмарок представили свою продукцію південні лісгоспи управління: Лебединський, Роменський, Краснопільський, Тростянецький, Охтирський та Сумський. Продавали деревця за ціною виробника. Метрову сосонку можна було придбати за 50 грн., ялинки – дещо дорожчі», – говорить начальник відділу лісового господарства Сумського ОУЛМГ Анатолій Омельченко.

Асортимент лісового товару міг задовольнити будь-які смаки. Поряд зі звичними для всіх сосною та ялиною звичайною більш вибагливі покупці могли придбати сосну кримську, ялину голубу, ялинку в горщику, сосну зі сформованою кроною. Всі ці екзотичні різновиди представили на ярмарок роменські лісівники.

«Роменський лісгосп спеціалізується на вирощуванні декоративних видів, займаються вони і фігурною стрижкою дерев. Тому вирощені ними новорічні ялинки та сосни мають спеціально сформовану крону, що додає деревцю додаткової пишності, і, звісно, користується більшим попитом серед покупців», – коментує Анатолій Омельченко.

Та не лише екзотичні види новорічних деревець користувались попитом на ярмарку. Лісгоспам довго рекламувати свій товар не довелося. Машини підприємств ледве встигали заїхати на пункти призначення, як на них вже чекали черги людей.

Такий ажіотаж покупці пояснювали тим, що новорічні деревця, вирощені місцевими лісогосподарськими підприємствами, якісні, екологічно чисті, бо вирощені у місцевих лісах, можна легко дістати повну інформацію про місце їх походження, і останнє, а, можливо, і найголовніше – доступні за ціною.

Наразі, у період передноворічної кампанії сумські підприємства загалом реалізували майже 44 тис. новорічних деревець. Середня реалізаційна ціна склала 51,9 грн.

Прес-служба Сумського ОУЛМГ