На Сумщині пройшли громадські слухання з оцінки впливу на довкілля

На Сумщині пройшли громадські слухання з оцінки впливу на довкілляНа лісогосподарських підприємствах Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства відбулись громадські слухання з оцінки впливу на довкілля. Тривали вони впродовж трьох днів у період з 28 по 30 листопада. За цей час всі дванадцять лісгоспів області відзвітували з оцінки впливу на довкілля спеціального використання лісових ресурсів у порядку проведення рубок головного користування. «Це новий вид узгодження, передбачений Законом України «Про оцінку впливу на довкілля», який вступив у дію 18 грудня 2017 року і передбачає проходження підприємствами процедури по оцінці впливу на довкілля усіх рубок головного користування на весь термін лісовпорядкування, яке проводиться один раз у 10 років. В 2017-2018 роках у лісгоспах області проводились планові лісовпорядкувальні роботи, які визначили їх лісогосподарську діяльність на період з 2019 по 2029 рік включно. З 1 січня 2019 року ми повинні працювати вже за проведеним лісовпорядкуванням», – говорить начальник відділу лісового господарства Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Омельченко. Головуючим на проведених слуханнях був представник Міністерства екології та природних ресурсів України В'ячеслав Черненко.«До слухань долучалась громадськість. Задавались питання, які здебільшого стосувались ведення лісівниками господарювання на землях природно-заповідного фонду. У цілому слухання прийшли спокійно. Всі лісгоспи представили детальні, об'ємні звіти, які задовольнили присутніх слухачів. Вся процедура слухань відзнята на відео, як і передбачає законодавство», – говорить Анатолій Омельченко. Наразі, на лісогосподарських підприємствах області триває громадське обговорення з даного питання, яке завершиться 17 грудня.За результатами всіх цих заходів лісгоспи мають отримати висновки з оцінки впливу на довкілля.«Висновок видається Міністерством екології та природних ресурсів України на підставі цих процедурних моментів. Після чого, по отриманні висновку з оцінки впливу на довкілля Міністерством екології та природних ресурсів України видається наказ про затвердження розрахункових лісосік», – продовжує начальник відділу. Сподіваємось, що ця нова процедура узгоджень, яка додала чимало клопоту лісівникам, не завадить сумським підприємствам розпочати у новому році роботу по новому лісовпорядкуванню.Прес-служба Сумського ОУЛМГ

Опубліковано ДП "Тростянецьке лісове господарство" Середа, 5 грудня 2018 р.

 

На лісогосподарських підприємствах Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства відбулись громадські слухання з оцінки впливу на довкілля.

Тривали вони впродовж трьох днів у період з 28 по 30 листопада. За цей час всі дванадцять лісгоспів області відзвітували з оцінки впливу на довкілля спеціального використання лісових ресурсів у порядку проведення рубок головного користування.

«Це новий вид узгодження, передбачений Законом України «Про оцінку впливу на довкілля», який вступив у дію 18 грудня 2017 року і передбачає проходження підприємствами процедури по оцінці впливу на довкілля усіх рубок головного користування на весь термін лісовпорядкування, яке проводиться один раз у 10 років. В 2017-2018 роках у лісгоспах області проводились планові лісовпорядкувальні роботи, які визначили їх лісогосподарську діяльність на період з 2019 по 2029 рік включно. З 1 січня 2019 року ми повинні працювати вже за проведеним лісовпорядкуванням», – говорить начальник відділу лісового господарства Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Омельченко.

Головуючим на проведених слуханнях був представник Міністерства екології та природних ресурсів України В’ячеслав Черненко.

«До слухань долучалась громадськість. Задавались питання, які здебільшого стосувались ведення лісівниками господарювання на землях природно-заповідного фонду. У цілому слухання прийшли спокійно. Всі лісгоспи представили детальні, об’ємні звіти, які задовольнили присутніх слухачів. Вся процедура слухань відзнята на відео, як і передбачає законодавство», – говорить Анатолій Омельченко.

Наразі, на лісогосподарських підприємствах області триває громадське обговорення з даного питання, яке завершиться 17 грудня.

За результатами всіх цих заходів лісгоспи мають отримати висновки з оцінки впливу на довкілля.

«Висновок видається Міністерством екології та природних ресурсів України на підставі цих процедурних моментів. Після чого, по отриманні висновку з оцінки впливу на довкілля Міністерством екології та природних ресурсів України видається наказ про затвердження розрахункових лісосік», – продовжує начальник відділу.

Сподіваємось, що ця нова процедура узгоджень, яка додала чимало клопоту лісівникам, не завадить сумським підприємствам розпочати у новому році роботу по новому лісовпорядкуванню.

Прес-служба Сумського ОУЛМГ