У Сумському ОУЛМГ проаналізували результати правової роботи

logo22 листопада, на черговому засіданні колегії Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства слухалось питання організації правової роботи на підпорядкованих управлінню підприємствах.

Про результати правової роботи за 10 місяців поточного року доповіла головний спеціаліст-юрисконсульт управління Алла Сапунова.

Вона відзначила, що організація правової роботи у лісгоспах проводиться на належному рівні. Найкраще ця робота організована у Сумському, Конотопському, Лебединському та Тростянецькому лісгоспах, де юрисконсульти – це штатні посади. У даних лісгоспах якісно ведеться претензійно-правова робота, укладання та виконання договорів, є позитивний досвід у представленні інтересів у судах, ведеться аналіз розгляду претензій, позовів, судових справ тощо.

У решті підприємств організаційне ведення юридичної роботи поєднують у посадових обов’язках інші працівники, а для ведення претензійно-правової роботи укладаються договори про надання юридичних послуг з приватними адвокаторськими компаніями чи юристами.

Аналіз витрат підприємств на забезпечення юридичного супроводу свідчить про доцільність утримання посад юристів у штаті. Як приклад Алла Сапунова назвала Тростянецький лісгосп, втрати якого на ведення юридичної роботи за звітний період – найменші, а результативність – одна з кращих.

Провадження по більшості справ, які закриті впродовж року, прийняті на користь лісгоспів. На даний час в судах різних інстанцій перебуває в провадженні 6 справ.

У підсумку розгляду даного питання начальник Сумського ОУЛМГ Віктор Чигринець звернув увагу директорів лісгоспів на необхідність посилення роботи юристів, забезпечення їх належними умовами праці та нормативною базою. Спірні питання намагатись вирішувати шляхом переговорів та пошуку компромісних рішень, щоб не доводити проблемні ситуації до судових спорів. Також начальник управління акцентував на необхідності термінового повідомлення управління по кожному випадку перевірок, судових спорів чи складання протоколів на працівників підприємств.

Прес-служба Сумського ОУЛМГ