«Північні» лісівники Сумщини цікавились системою роботи «південних» колег області

«Північні» лісівники Сумщини вивчали досвід роботи своїх «південних» колег. Днями, головні спеціалісти, інженери, лісничі Свеського лісгоспу на чолі з директором підприємства Олегом Закусило побували у Краснопільському, Тростянецькому та Охтирському лісгоспах Сумського ОУЛМГ.

«Розпочалась наша поїздка з Велико – Бобрицького лісництва Краснопільського лісгоспу. Лісничий Ігор Козловський ознайомив нас з організацією у лісництві комплексу робіт по веденню лісового господарства. Показав розсадник, теплицю, провів екскурсію у дендропарку. Побували ми і в урочищі «Образ», бо чиста джерельна вода – це найкращі ліки від будь-яких людських проблем та хвороб», – ділиться директор Свеського лісгоспу.

Перебуваючи у Тростянецькому лісгоспі, свеська делегація ознайомилась з модернізацією виробничих процесів, побувала у центральній садибі, офісі лісництв, базовому лісовому розсаднику, рекреаційній ділянці «Лісовичок» тощо.

Охтирські лісівники показали свеським колегам роботу машини для пониження пеньків, рубильних машин для переробки порубкових залишків на щепу та дровокольного верстата. А також поділились впровадженою новинкою – методикою очищення води у котельній, використання якої дозволяє продовжувати службу теплової мережі та дає економію у використанні палива.

«Робота відвіданих нами лісгоспів багатовекторна. Спільним є те, що наші колеги максимально впроваджують новітні технології у різних напрямках лісогосподарської діяльності. Це суттєво розширює спектр їх можливостей по отриманню додаткових доходів, як із основної продукції – деревини, так і відходів виробництва. Багато чого є у нас і спільного в організації лісогосподарської діяльності», – зазначив керівник делегації.

«Однозначно, – все краще побачене і почуте будемо втілювати в організацію роботи нашого підприємства», – резюмував відвідини Олег Закусило.

Нагадаємо, Свеський лісгосп знаходиться у північній частині регіону. Останніми роками є одним з передових по будівництву доріг лісогосподарського призначення. Будуючи лісові дороги, свеські лісівники перші в області освоїли новий вид будівництва – мости на річками, які споруджували власними силами та за власний кошти підприємства. У Свеському лісгоспі діє єдине у системі державних лісогосподарських підприємств області пелетне виробництво. Вивчаючи передовий досвід лісівників інших країн та колег області, свеські лісівники завжди активно впроваджують його у своєму виробництві.

За інформацією прес-служби ДП «Свеське ЛГ»