Восени сумські лісівники відновили близько 200 га лісу

logo

Сприятливі погодні умови дали змогу лісівникам продовжити осінні лісокультурні роботи. Відтак лісокультурна кампанія у сумських підприємствах ще триває.

«Цієї осені лісгоспи висіяли до 4 га розсадників. Відновлення лісу проведено на площі 118 га, 413 га лісових культур доповнено та на площі 1853 га проведено догляд. Також іде підготовка ґрунту під лісові культури наступного року, вже оброблено 236 га», – коментує осінні лісові роботи начальник відділу лісового господарства Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Омельченко.

«Дякуючи цьогорічній високій врожайності жолудя дуба черешчатого, осіннє створення лісових культур проводиться лісгоспами на зрубах твердолистяних порід», – говорить начальник відділу.

Найбільші площі заліснені у Краснопільському, Охтирському та Сумському лісгоспах, відповідно 41 га, 20 га та 40 га. Ці ж підприємства активно працювали і на доповненні лісових культур: 96 га доповнено у Краснопільському лісгоспі, 159 га – у Охтирському та 122 га – у Сумському лісгоспі.

На 130 % до плану виконані роботи по догляду за лісовими культурами.

«Догляд за лісовими культурами проводиться впродовж всього сезону. Всього доглянуто лісових культур на площі 11214 га, з яких 1865 га у осінню пору», – продовжує Анатолій Омельченко.

Восени найбільші площі лісових культур доглянуто у Охтирському – 236 га, Тростянецькому – 246 га та Сумському – 212 га – лісгоспах та 230 га у Кролевецькому лісомисливському господарстві. Останні у лідерах по повісу розсадників – 1,2 га з загальної висіяної восени підприємствами площі – 3,58 га.

По обробітку ґрунту навпаки, більші площі оброблені у північних підприємствах, де переважають хвойні лісові насадження. Найбільше – 51 га – підготували до посадки наступного року кролевецькі лісівники, по 45 га вже оброблено у Середино-Будському та Шосткинському лісгоспах, 30 га – у Глухівському та 21 га – у Свеському лісгоспі.

Анатолій Омельченко говорить, що якщо сприятлива погода триматиметься, то роботи по підготовці ґрунту ще продовжуватимуться.

 

Прес-служба Сумського ОУЛМГ